maanantai 22. tammikuuta 2018

Positiiviset ja negatiiviset ajatukset! 
 
 7 negatiivista tunnetta

Minä kerron nyt seuraavien viikkojen aikana asioista, jotka muuttavat elämäsi kurssia, jos otat nämä asiat vakavasti.

On olemassa 7 negatiivistä tunnetta, joista pitää päästä eroon ja 7 positiivistä tunnetta, jotka meidän tulisi aboptoida itseemme.
(Toki on muitakin, mutta minä käsittelen tässä artikkelisarjassa vain näitä.)

7 negatiivista tunnetta ovat: pelko, kateus/mustasukkaisuus, viha, kosto, ahneus, taikausko ja suuttumus. Seuraavien viikkojen aikana minä käyn nämä läpi yksi kerrallaan.

Voit kirjoittaa nämä ylös – pelko, kateus/mustasukkaisuus, viha, kosto, ahneus, taikausko ja suuttumus. Haluan, että käytät 4-5 minuuttia aikaa miettien näitä tunteita. Ajattele, kuinka tuhoavia nämä voivat olla.




Aloitan nyt saman tien ensimmäisestä:

1. Pelko
Pelko on ensimmäinen negatiivinen tunne, joka voi kahlita meidät, estää meitä tekemästä haluamiamme asioita tai rajoittaa meidän elämäämme suuresti.

Tunnetko kirjailijan James Allenin ja hänen kirjansa: ”Ajatuksen voima”?
Siinä kirjassa hän kertoo, että pelko voi tappaa sinut nopeammin kuin nopea luoti. Ja hän on oikeassa! Pelko saa kehosi sellaiseen värähtelytilaa, joka aiheuttaa kehon hajoamisen.
Se on ahdistuksen esivaihe, jos näin voisi sanoa.

Monet ihmiset juoksevat lääkäreillä saadakseen rauhoittavia lääkkeitä ahdistukseensa. Sen sijaan, että ryhtyisivät ottamaan selvää mikä aiheuttaa heidän ahdistuksensa, joka on uisein pelko. Ja Pelko on tunnetila, jonka epäilykset ja huolet aiheuttavat.

  • (Huomautus! Minä en nyt puhu ihmisistä, jotka tarvitsevat lääkärin apua ongelmiinsa. On asioita, jotka ovat niin syvällä ihmisessä, että monet heistä tarvitsevat rauhoittavia lääkkeitä ja ammattiapua.)

Jos sinä koet pelkoa, niin sinä pääset siitä irti kohtaamalla pelkosi. Ymmärrätkö?
Kohtaa se asia, joka sinua pelottaa ja jättää sinut. Joku sanoi kerran: ”Pelko koputti ovelle, Usko avasi oven ja katsoi, eikä siellä ollut ketään.
Yksinkertaisesti kieltäydy kulkemasta elämäsi läpi tai kohtaamasta mitään tilannetta pelkotilassa.

On olemasa yksi asia, jota sinä voit hallita ja se voi olla ainut asia, jota sinä voit hallita ja se on sinun asenteesi. Sinun Asenteesi on yhdistelmä Sinun ajatuksiasi, tunteitasi ja tekojasi.
Päätä nyt, että sinä aiot tietoisesti poistaa pelon elämästäsi. Se ei tarkoita sitä, etteikö se palaisi takasin mieleesi, koska se palaa, mutta potkaise se pois.

Mieti nyt 4-5 minuuttia niitä asioita, joita olet pelännyt ja sano itsellesi: ”Minä en anna pelon hallita elämääni näissä asioissa enää koskaan.”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti