torstai 25. tammikuuta 2018

7 negatiivista tunnetta




Seuraavana vuorossa Kateus tai Mustasukkaisuus.

No niin, olemme nyt negatiivisen sarjan toisessa tunteessa, joka on Kateus tai Mustasukkaisuus. 

Sen me ehdottomasti haluamme pois elämästämme. 

Kateus ja Mustasukkaisuus ovat tuhonneet monia ihmissuhteita. Ne ovat myös tuhonnut enemmän ammatteja tai mahdollisuuksia kuin ehkä mikään muu negatiivinen tunne, jonka tiedät.

Tiedätkö, mitä Kateus tai Mustasukkaisuus itse asiassa ovat? Se mitä kerron nyt, sinä voit kirjoittaa ylös ja myös keskittyä hetken aikaa tähän. Mieti oletko Kateellinen jollekin ihmiselle jostain asiasta tai onko sinulla ihmissuhde ja olet hyvin mustasukkainen siitä. 

 

Mustasukkaisuus on sitä, että pelkäät menettäväsi jotain sellaista, jota sinulla itse asiassa ei ole tai jota et ole saanut. 

Bob Proctor kertoo, että hän muistaa olleensa kateellinen ja myös mustasukkainen, mutta ei ole enää. Hän eliminoi sen pois itsestään oikealla ajattelulla. Hän analysoi ongelman aiheuttajan ja totesi, miten typerä koko asia itse asiassa oli.

Voin kertoa myös omasta kokemuksestani samanlaista. Olen myös ollut omissa ihmissuhteissani hyvin mustasukkainen, joskin olen yrittänyt aina pitää sen kurissa, etten sanoisi mitään tai näyttäisi mustasukkaisuuttani toiselle. 

Mutta nyt kaikkien näiden vuosien aikana ja käymieni koulutusten ansiosta en ole enää mustasukkainen enkä kateellinen. Olen oppinut arvostamaan omia kykyjäni. 
Ja osaan antaa arvoa myös toisten kyvyille ja osaamiselle. Meillä kaikilla on omat vahvuutemme.

Bob jatkaa, että hänellä oli tämä uskomattoman hieno mieli, jonka kanssa hän sai elää elämäänsä. Hän oli pääsy äärettömiin mahdollisuuksiin ja silti hän kulki ympäriinsä kateellisena ja mustasukkaisena. Hän päätti, että nyt riitti.

Enää ei minun kehossani ole kateellista tai mustasukkaista värähtelyä. Ja suosittelen, että jos sinulla on näitä tunteita, niin eliminoi ne heti ajatuksistasi ja kehostasi. Ja jos näet kenet tahansa, joka kamppailee samojen ongelmien kanssa, niin istukaa alas ja keskustelkaa asiasta ja sinä voit selittää hänelle mistä on kysymys.

Kateus tai mustasukkaisuus on pelkoa siitä, että menettää jotakin, mitä sinulla ei edes ole tai mitä et ole saanut. Se on sairaus ja se on tarpeeton sairaus. Paranna itsesi nyt heti sanomalla: ”Ei enää.”

Käytä 4-5 minuuttia aikaa todella upoten näihin ajatuksiin ja sitten päästä irti niistä. Täytä se tyhjiö, joka niistä jää jäljelle rakkauden tunteella ja pistä ajatuksesi järjestykseen mielessäsi. 
Tämä tulee tänään vähän myöhään, mutta mukavaa perjantaipäivää Sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti