torstai 12. heinäkuuta 2018

VAURASTUMISEN TYHJIÖN LAKI

Mieti minkälaisia asioita olet elämältä saanut. Ovatko ne sellaisia, joista et pidä? Kun katselet omaa kotiasi, onko siellä tavaroita, joista haluaisit päästä eroon?
 


Bob Proctor kertoo kirjassaan ”Olet syntynyt Rikkaana” tädistään ja sedästään, joiden luona hän vieraili erään seminaarinsa jälkeen, jossa myös nämä henkilöt olivat mukana.
Täti ehdotti, että he joisivat kahvin keittiössä, koska hän ei tykännyt olohuoneen verhoista. Bob totesi, että Marg-tädin täytyi rakastaa näitä verhoja, koska ne ovat olleet hänellä niin kauan.
Mitä sinä tarkoitat kysyi täti?


Bob sanoi: ”Meillä on elämässämme vain sellaisia asioita, joita rakastamme tai joiden kanssa olemme sopusoinnussa.” Joten, jos sinä et pidä näistä verhoista, niin ota ne alas ja hävitä ne.
On olemassa VAURASTUMISEN TYHJIÖN LAKI. Ja luonto kammoaa tyhjiötä. Jos jossain on tyhjiö, luonto täyttää sen nopeasti.


Täti otti verhot pois ja he olivat jonkin aikaa ilman verhoja, mutta vähän ajan kuluttua he saivat hankittua uudet verhot. Jonkin ajan kuluttua tätä heitti vanhat huonekalut pihalle ja uusi koko talon kaluston.


Kirjan viimeisessä luvussa Bob kehottaa meitä jokaista käymään läpi vaatekomeromme ja heittämään pois kaikki, mistä emme pidä. Jos haluat uusia vaatteita, heitä pois vanhat ja teet tilaa uusille. Älä vie niitä kirpputorille, koska jos myyt ne muutamalla eurolla, olet saanut korvauksen niistä. Anna ne pois, jolloin komeroosi syntyy tyhjiö ja koska luonto ei pidä tyhjiöstä, se alkaa täyttää sitä. Tämä on VAURASTUMISEN TYHJIÖN LAKI.


Onko elämässäsi asioita, joista et tykkää, mutta silti pidät niistä kiinni. Ne saattavat olla vanhoja ajatusmalleja, jotka rajoittavat ja estävät sinua saamasta elämääsi niitä asioita, joita eniten haluat.
Voisimme verrata vanhoja ajatusmalleja nopeaan urheiluautoon. Lamborgini tai jokin vastaava, jonka nopeus on 300 km/h. Se on hieno auto ja sillä pääsee lujaa, mutta siihen on asennettu nopeuden säädin, joten vaikka kuinka seisoisit kaasupolkimen päällä, et voi ajaa sillä kovempaa kuin 80 km/h.


Vanhat ajatusmallit ovat samanlaisia nopeuden säätimiä meidän konepeltimme alla. Meillä olisi mahdollisuus saada kaikki se hyvä, mitä me haluamme, mutta meidän ajatumallimme estävät meitä.”


Olen tekemässä  DIGIKURSSIA  juuri näistä asioista. Miten voimme muuttaa vanhoja ajatusmalleja ja päästä irti näistä ”nopeuden säätimistä”.


Sinun on jatkuvasti ”luotava tilaa” niille asioille, joita haluat. VAURASTUMISEN TYHJIÖN LAIN ratkaiseva osuus on se, että sinun on päästettävä irti vanhasta ennen kuin saat luoduksi tilaa uudelle.

Lainaus luennosta Vaurastumisen Tyhjiön Laki.
Mistä johtuu, että pidämme niin lujasti kiinni vanhoista ajatuksista ja tavaroista?
Me pidämme niistä kiinni, koska meiltä puuttuu usko kykyymme saada uusia ajatuksia ja uusia tavaroita. Ymmärryksen puute todellisesta suhteestasi ehtymättömään voimaan saa sinut aina näkemään itsesi vääristyneenä.

Sinun ”todellinen minäsi” ei tunne rajoja ja että todellisuudessa sinä olet täysin kykenevä saamaan, tekemään tai olemaan käytännöllisesti katsoen mitä tahansa haluatkin.
Ihmiset eivät ymmärrä tätä niin kauan kuin he ovat täysin vakuuttuneita siitä, että heidän resurssinsa ovat rajalliset ja että heidän todellinen turvansa on rahassa tai tavarassa, he pelkäävät kokeilla mitään uutta. He haluavat pitää kiinni siitä, mitä heillä jo on ja pyrkivät keräämään aina vain lisää sitä samaa.”

Ota nyt 5-6 minuuttia aikaa ja katso, mitä sinun vaatekomerossasi on ja heitä pois kaikki ne mitä et ole käyttänyt pitkiin aikoihin tai joista et pidä. Saatat ajatella, että sinun pitää nyt ostaa uusia vaatteita tilalle, mutta sillä ei ole väliä, miten sinä niitä hankit, mutta anna aikaa ja katso mitä sinun vaatevarastollesi tapahtuu.

Kun olet tehnyt tämän, katso mitä muuta kotonasi on sellaista, mistä et tykkää ja anna nekin pois ja pane merkille miten nopeasti tyhjiö täytyy ja miten se täytyy.

Oikein antoisaa viikonloppua Sinulle. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti