perjantai 10. elokuuta 2018

HYVÄKSY TAI HYLKÄÄ

Joudumme joka päivä moniin tilanteisiin, joissa meidän on tehdävä valinta Hyväksyäkkö vai Hylätä kuulemamme asia tai eteemme tulevat tilanteet, jolloin joudumme tekemään päätöksiä.


Haluaisitko tehdä jokaisesta päivästäsi jännittävän ja todella hyvän päivän? Sinä voit tehdä sen.

Tiesitkö, että sinä ja minä ja yleensäkin ihminen on ainoa elämän muoto maapallolla, jolla on kyky hylätä kaikki ideat, joita saamme? Kyllä. Meillä on kyky hylätä tai hyväksyä asiat, joita tulee eteemme. Tätä kykyä kutsutaan induktiiviseksi päättelyksi ja se antaa meille mahdollisuuden valita meidän ajatuksemme.

Wikipedia sanoo asiasta näin: Induktiivinen päättely eli induktio on päättelymuoto, joka lähtee liikkeelle yksittäisestä havaintojoukosta ja muodostaa niistä yleistyksen tai teorian.
Arjen keskellä teemme induktiivisia yleistyksiä jatkuvasti. Oletus, jonka mukaan aurinko nousee huomenna on induktiivinen, usein tiedostamaton yleistys aikaisemmasta kokemuksestamme. Kaikki fysiikan lait ovat tämänkaltaisia tottumukseen perustuvia yleistyksiä.


Haluaisitko tehdä kokeilun? Ota ja soita kuudelle läheiselle ihmiselle ja sopikaa yhdessä, että yhden kuukauden ajan ette lue lehtiä ettekä katso uutisia televisiosta tai puhelimesta tai yleensäkään mistään mediasta.


Tämä on seuraava 5 minuutin harjoituksesi, joka tosin vie enemmän aikaa kuin 5 minuuttia.
Sitoutukaa eliminoimaan elämästänne kuukauden ajaksi kaikki negatiiviset uutiset. Jos maailmassa tapahtuu jotain todella tärkeää, te kyllä kuulette siitä muilta ihmisiltä.


Jos mietit, mitä olet tekemässä, niin sinä eliminoit elämästäsi kaiken mahdollisen negatiivisen asian, joka voisi tulla tietoosi ulkopuolelta. Jos joku haluaa kertoa sinulle itselleen sattuneesta negatiivisesta asiasta, sano, että et halua kuulla siitä juuri nyt. Tai jos kuulet asian, niin kerro, että et ajattele niin ja kävele pois tilanteesta. Tai sano: Sepä mielenkiintoista! Ja kävele pois.


Älä kuuntele tai paneudu mihinkään negatiiviseen asiaan kuukauden aikana. Vältä niitä tilanteita niin paljon kuin pystyt. Torju kaikki negatiivinen.


Minä en ole lukenut lehtiä moneen vuoteen, enkä kuuntele uutisiakaan kuin satunnaisesti, koska suurin osa uutisista on negatiivisia. Mutta minä lupaan sitoutua samalla tavalla poistamaan negatiiviset asiat elämästäni kuukauden ajaksi. Minä lupaan torjua negatiiviset ajatukset, kun kohtaan niitä tai ihmiset kertovat niistä minulle.


Jos tilanne on sellainen, että et voi torjua negatiivista asiaa, jonka kohtaat tai kuulet, niin toista 5-10 kertaa heti sopivan tilaisuuden tullen tämä:
Minä Rakastan Sinua, Olen pahoillani, Anna Minulle Anteeksi. Kiitos!”
On mielenkiintoista nähdä, miten elämäsi muuttuu tai muuttuuko se mitenkään.
Tämä on yksi tapa ottaa täydellinen vastuu omasta elämästäsi.

Mukavaa viikonloppua Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti