torstai 29. maaliskuuta 2018

Henkiset lihaksesi!

 
Vuorossa nyt Muisti

Tiesitkö, että sinulla on täydellinen muisti? Ja niin on kaikilla muillakin. Ihmiset vain kulkevat ympäriinsä sanoen: ”Minulla on huono muisti.”

Mietitäänpä tätä hiukan. Kuvittele, että laitat vasemman käsivartesi kantohihnaan ja annat sen olla siinä muutaman kuukauden ajan käyttämättä sitä ollenkaan. Mitä tapahtuu? Kätesi muuttuu pian käyttökelvottomaksi, eikö totta! 

 

Jos taas nostelisit painoja oikealla kädellä saman ajan, niin sinulla olisi kädessäsi mahtavat lihakset. Kaikki mitä sinä harjoitat vahvistuu. Kaikki mitä sinä et harjoita tulee heikommaksi.

Voisin sanoa, että ehkä n. 99% ihmisistä valittaa, että heillä on huono muisti. Minä mukaan lukien. Meidän pitää alkaa treenaamaan muistiamme. Se on todella mahtava työkalu kehitettäväksi.

Muistin kehittämiseksi on tehty monenlaisia ohjelmi, on kirjoja, kursseja ja tässä yksi blogijuttu, johon voit nopeasti tutustua. http://elaparemmin.fi/blogi/10-helppoa-tapaa-parantaa-muistia/

Voit tilata itsellesi kirjan esim. Muistin kehittäminen, William Walker Atkinson tai Muistin tehostaminen, Reijo A. Kauppila Tässä vain pari mainintaa. Näitä löytyy niin suomeksi kuin englanniksikin kirjakaupoista. 
 

Muistin apuna on käytetty monenlaisia menetelmiä. Lapsena leikimme muistileikkejä. Niisä oli yleensä 20 esinettä, joita sai katsoa ½ – 1 minuutin ajan ja sen jälkeen piti luetella muistamansa esineet.

Yksi tapa painaa esineet mieleensä on kehitellä niihin jokin hassu mielikuva ja kytkeä mielikuvat toisiinsa. Esimerkiksi sinulla on pöydällä puhelin, kynä, nitoja, rannekello jne.

Mietitäänpä! Puhelin, jolla on kädet ja jalat ja se juoksee pitkin tietä ja näkee kynän piistämässä taivaalle ilmapalloja, jotka pilven päällä oleva nitoja ottaa kiinni ja nitoo ne 5 pallon ryhmiin ja vieressä oleva kello hoputtaa toimimaan nopeammin.

Tässä on yksi esimerkki, jonka tarkoitus on auttaa muistamaan yksittäiset esineet. Yleensä nämä kytkösasiat ovat vieläkin hullumpia. Mitä naurettavimpia mielikuvat on sitä helpompi ne on muistaa.









Nykyiset muistipelit eivät mielestäni ole yhtä luovia kuin ennen vanhaan, mutta tästäkin on tietysti monta mielipidettä.



Esim. Jos sinun pitää käydä kotimatkalla hakemassa puku pesulasta, niin kuvittele, että puet tämän puvun autosi päälle. Joka kerta kun katsot autoasi, kuvittele miltä se näyttää kun sillä on puku päällä. Ja olen aivan varma, että et unohda käydä hakemassa pukuasi.

Ota 4-5 minuuttia aikaa ja mieti miten voisit parhaiten kehittää muistiasi. Tiedät varmaan ihmisiä, joilla on ilmiömäinen nimimuisti.

Oikein hyvää Pääsiäistä Sinulle ja perheellesi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti