lauantai 1. helmikuuta 2014



 Hei taas!
Lueskelin tässä ihmisen onnellisuudesta tehtyjä tutkimuksia ja miten positiivine ajattelu vaikuttaa ihmisiin. Eräs tutkimus väitti, että negatiivisten ajatusten tukahduttaminen positiivisilla ajatuksilla, johon 90-luvulla monet itsensäkehittämis opetukset pyrkivät, ovat hyödyttömiä ja pahimmassa tapauksessa vahingollisia!
Nyt itse yli 20 vuotta opiskeltuani näitä asioita olen lähes samaa mieltä. On tullut siihen tulokseen myös, että negatiiviset ajaukset pitää purkaa ulos. On todettu myös, että usein masennukseen sairastuneet ihmiset ovat jossain määrin tukahduttaneet tunteensa tai eivät muuten ole saaneet purettua ulos tuntemuksiaan, joten sisälle pakattu paha olo purkautuu jossain vaiheessa aina ulos ja aiheuttaa sekä fyysisiä että psyykkisiä sairauksia.

 
Eräässä tutkimuksessa testattiin myös unelmoimista tai haaveilua, joka kyllä teki ihmiset onnellisemmiksi, mutta ei saanut heidän Unelmiaan toteutettua.
Tämäkin varmasti pitää paikkansa, sillä haaveilu tai unelmoiminen ilman todellista päämäärää ja paneutumista jää vain toiveajatteluksi. 





Tätä asiaa Uskalla Onnistua -kurssini valaisee todella hyvin. Se paneutuu nimen omaan Mielen Toimintaa, Asenteiden vaikutukseen ja Päätöksen tekemiseen, jotka kaikki ovat tehokkaan ja tuloksia aikaan saavan Unelmoinnin edellytyksiä!



Yritykset ”ajatella itsensä onnelliseksi” tukahduttamalla negatiiviset ajatukset voi saada ihmisen ajattelemaan entistä enemmän juuri sitä asiaa, joka tekee hänet onnettomaksi. Aivoriihet muiden kanssa saattavat tuottaa vähemmän toimivia ideoita kuin yksintyöskentely. Tyynyn hakkaaminen nyrkillä ja kovaääninen huutaminen eivät välttämättä vähennä vihaa ja stressiä vaan lisäävät niitä.

Erään tutkimuksen tuloksena oli, että jos ihmisellä ei ole minkäänlaista päätösvaltaa omasta elämästään, se vaikuttaa voimakkaasti hänen itseluottamukseensa ja onnellisuuteensa. Miten on laita työttöminä olevien tai niin sanottujen syrjäytyneiden ihmisten.
Jos tunne elämän hallinnasta puuttuu, ihminen menestyy huonommin ja hänen psyykkinen ja fyysinen terveytensä on heikompi kuin niillä, jotka kokevat hallitsevansa elämäänsä. 


 Eräs tutkija sanoi, että todellinen reitti onnellisuuteen on kynä, oikeanlainen päiväkirjan kirjoittaminen, pienet ystävälliset teot sekä kiitollinen asenne.

Nyt sitten panemme tämän vaitteen testiin: Minä itse aion kokeilla ja jos joku haluaa kokeilla myös niin tässä ohje:
Ota joku vihko tai kirja, josta teet päiväkirjan. Kirjoita maanantaista – perjantaihin, kirjoita lyhyesti. 


Maanantaina: - muistele kulunutta viikkoa ja kirjoita 3 asiaa, joista olet todella kiitollinen.
Tiistai: - ajatele yhtä elämäsi hienoimmista kokemuksista. Muistele, miltä sinusta tuntui ja mitä ympärilläsi tapahtui. Kirjoita hetken verran tuosta kokemuksesta ja tunteista, joita se sinussa herätti.
Keskiviikko: - kirjoita hetken elämästäsi tulevaisuudessa. Onko se 3 v tai 5 v päästä. Ole rehellinen ja kuvittele, että olet tehnyt kovasti töitä ja saavuttanut kaikki mitä olet toivonut. Kuvittele, että sinusta on tullut sellainen henkilö, joka todella haluat olla.
Torstai: - ajattele jotakuta sinulle hyvin tärkeää ihmistä. Kuvittele, että sinulla on vain tämä hetki aikaa kertoa hänelle, kuinka tärkeä hän on sinulle ja kirjoita hänelle lyhyt kirje.
Perjantai: - muistele 7 viime päivää ja kirjoita muistiin 3 asiaa, jotka sujuivat todella hyvin. Ne voivat olla vaikka kuinka vähäpätöisiä asioita, kuten parkkipaikan löytyminen tai suuri asia, kuten työpaikan löytyminen.

Kokeillaan mitä tapahtuu ja toivon, että voitte jakaa kokemuksenne muiden kanssa.
Hyvää tulevaa viikkoa kaikille ja Onnea!

Seuraava Uskalla Onnistua -kurssi alkaa 4.2.2014 !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti