sunnuntai 28. lokakuuta 2012

KASVUN TAI LISÄÄNTYMISEN VAIKUTELMA

Jeesus opetti aikoinaan, että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Me toistamme tätä lausetta usein ja kuulemme sitä toistettavan koko ajan, mutta toisesta tähän liittyvästä tärkeästä asiasta ei puhuta juuri mitään. Se on se, että sinun täytyy ensin oppia rakastamaan itseäsi, ennen kuin voit rakastaa muita.
Oletteko huomanneet, että tässä yhteydessä ei puhuta itsensä rakastamisesta, koska se usein sotketaan itserakkauteen, joka on pahasta. Ehkä juuri tämän vuoksi meitä vanhemma ikäpolven ihmisiä kasvatettiin niin, ettei lasta saanut kehua, ettei hänestä tule ylpeä, eikä aikuisiakaan kiitetty mistään, mutta moitteita saivat kaikki.

Minä itse olen vuosikymmeniä miettinyt tätä asiaa ja ajatellut, että miten minä voin rakastaa lähimmäisiäni. En minä tuntenut heitä kohtaan mitään rakkautta. Ehkä myötätuntoa tai ystävällisyyttä kyllä, mutta en minä heitä rakastanut. Mietinkin usein miksi en. Nyt ymmärrän, että en minä kyennyt rakastamaan muita, kun en osannut rakastaa itseänikään. En arvostanut itseäni, en pitänyt itseäni minkään arvoisena. Olin vain mitätön olio, joka on olemassa.

Suurin osa vanhemmasta ikäpolvesta edelleen kärsii huonosta itsetunnosta. Jos vanhemmat kärsivät huonosta itsetunnosta, niin kuinka he voivat opettaa lapsilleen ja lapsenlapsilleen hyvää itsetuntoa ja arvostamaan itseään. Kuunnelkaapa ihmisten puheita, kun he puhuvat itsestään: ”Enhän minä ole mitään, en ole käynyt kouluja, en osaa mitään. Jos sinua kehutaan jostakin, emme osaa ottaa kehuja vastaan, ajattelemme toisten pilkkaavan meitä. Jos joku kiittelee ulkomuotoamme tai vaatetusta, puolustaudumme heti, että vanha mekko, kirpputorilta 2 eurolla ostettu 10 v. sitten. Tai miltä minä näytän, en ehtinyt laittaa hiuksia, olen aivan kamalan näköinen. Silmäpussit ja naama turvoksissa, olen lihonut kauheasti. Tuntuuko tutulta?
Hyvin usein me sanomme näin vähän niin kuin vitsinä puolittain tosissaan. Mutta ette arvaakkaan minkälainen todellinen vaikutus tästä on.
Minkä vuoksi tänä päivänä on hyvin paljon nuoria, jotka kärsivät alemmuudentunteesta ja koulut eivät kyllä korjaa tätä asennetta päinvastoin. Miksi meillä on niin paljon syrjäytyneitä.
Miksi me käyttäydymme tällä tavalla: siksi, että meidät on opetettu olemaan nöyriä. Ei saa tuoda itseään esille. Tämä on väärää nöyryyttä. Sanoisimpa jopa, että tällainen käytös on enemmän itsekästä ja huomion tavoittelua. Kerjäämmekö me lisää kiitosta tällä käytöksellä??

Kirjailija ja runoilija Ralph Waldo Emerson on sanonut, että ”Syyn ja Seurauksen Laki” on ”Lakien Laki.” Kaikella mitä Sinä puhut tai teet on seurauksensa. Jos teet pahoja asioita niin tulos tai rangaistus tulee nopeasti sinulle, mutta jos teet hyviä asioita, niin palkkion saamisessa on viive. Palkkio tulee, mutta se viipyy jonkin aikaan ja useimmiten jos teet hyvän teon jollekin, et saa palkkiota häneltä, vaan se tulee sinulle joltakin toiselta ihmiseltä.

Meidän pitää rakastaa lähimmäisiämme niin kuin itseämme. Kohtele kaikkia ihmisiä niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan. Tämä itseasiassa on menestymisen salaisuus.

Ala katsella lähelläsi olevia ihmisiä niin perheessä, ystäviä tai työkavereita. Tee huomioita siitä mitä nämä ihmiset tekevät hyvin tai minkälaisia hyviä ominaisuuksia heillä on sillä kaikilla meillä on hyviä ominaisuuksia ja olemme hyviä jossain asiassa.
Ala antaa heille kehuja. Kerro heille minkälaista taitoa tai ominaisuutta heissä arvostat. Ja kun he tekevät jotain hyvää sinun hyväksesi niin, muista kiittää heitä siitä.
Älä kuitenkaan mielistele, vaan ole vilpitön. Ole täysin rehellinen. Vanha sanonta sanoo, että jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa jostakin, niin älä sano mitään.

Olin joskus hiihdonopettajakurssilla ja eräs meidän opettajistamme sanoi lainaten tätä sanontaa, että jos et pysty sanomaan mitään hyvää jonkun ihmisen suorituksesta, niin sano vaikka, että ompa sinulla kauniit silmät.
Mitä luulet, miltä ihmisistä tuntuu, kun alat antaa kiitosta heille ja sanot kohteliaisuuden. Ja muista jos joku kehuu sinua niin muista kiittää. Älä rupea vähättelemään itseäsi tai vaatteitasi vaan Kiitä ja sano vaikka, että oletko sitä mieltä. Minustakin tämä pusero on kiva, minä pidän tästä.

Kun rehellisesti pyrit jättämään jokaisen kohtaamasi ihmisen niin, että hän on saanut sinulta jotain ja se tarkoittaa kaikkia ihmisiä. Sinä asetat itsesi harmoniaan toisen ihmisen korkeamman olemuksen kanssa. Näin ihmiset nopeasti ymmärtävät, että kun he ovat ystäviä sinun kanssasi he saavat nauttia kasvamisen ilosta.
Anna ihmisille jotain mikä innoittaa heitä. Auta heitä tuntemaan, että he ovat tärkeitä, että he ovat parempia ihmisiä, kun ovat kohdanneet sinut.
Tee tämä aina rehellisesti. Antamisen täytyy olla tapa. Sen täytyy olla vapaasti virtaavaa toimintaa. Sen pitää olla osa sinun persoonaasi. Meidän tulee antaa halukkaasti ja ottaa vastaan kiitollisena.
Kun antamisesta tulee sinulle käyttäytymismalli, niin Universumi lähettää sinulle jatkuvasti ilman keskeytyksiä kaikkea hyvää. ANTAJA SAA!

Universumi ei tee eroa hyvän ja pahan välillä. Se vain ottaa vastaan ja reagoi siihen. Universumi lähettää takaisin vain samanlaista energiaa meille, mitä me lähetämme sinne. ”Sitä saa mitä tilaa.” Tästä syystä meidän on tärkeää jatkuvasti tehdä työtä muuttaaksemme vanhat tavat, parantaaksemme "ohjelmaa" ja parantaaksemme elämäämme. 
Kun luot tavan jättää ihmisille kohottava mieliala ja lähetät hyvää energiaa kaikille riippumatta heidän käytöksestään, universumi palkitsee sinut runsaasti. Kun teet tästä tavan, sinun elämäsi paranee kaikilla alueella. Ja jos kokeilette tätä sellaiseen ihmiseen, joka kohtelee teitä huonosti, huomaatte aikaa myöten, että tilanne muuttuu ja ympärillänne oleva energia muuttuu myönteiseksi.
Kokeilkaa näitä asioita tulevan viikon aikana ja tehkää huomioita, millaisia muutoksia ympäristössänne ja elämässänne alkaa tapahtua.
Oikein hyvää viikkoa kaikille. Lisää tästä asiasta löydät Wallace D. Wattlesin kirjasta: Rikastumisen Tieto, jota saa minulta. Seuraavaan kertaan:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti