sunnuntai 21. lokakuuta 2012

TIETÄMISEN JA TEKEMISEN VÄLINEN KUILU!

Ihmisten tietämisen ja tekemisen välillä on valtava kuilu tänä päivänä.
Se johtuu paljolti meidän koulujärjestelmästämme. Meidän päämme ajetaan täyteen erilaista kirjatietoa ja sitten sinua arvostetaan sen mukaan miten hyvin pystyt muistamaan tämän tiedon ja toistamaan sen koetilanteessa. Kuitenkin tänä päivänä etsitään ihmisiä, jotka tietävät kuinka asiat saadaan tehdyksi.

Useimmat meistä törmäävät joka päivä asioihin, joita emme halua tehdä, koska emme halua niitä tuloksia, jotka seuraavat niiden tekemistä.
Miettikääpä omaa henkilökohtaista elämäänne nykyisin tai nykyistä työpaikkaanne. Onko elämässänne asioita, joita te teette, vaikka ette haluaisi tehdä ja kuitenkin sorrutte tekemään niin.

Hyviä esimerkkejä ovat laihduttaminen tai tupakanpolton lopettaminen. Nämä taitavat olla aivan klassisia esimerkkejä, joihin törmää kaikkialla. Me tiedämme mitä seuraa jos sorrumme suklaaseen ja kakkuihin tai jatkamme tupakanpolttamista. Terveys siinä kärsii. Emme halua sitä, mutta teemme kuitenkin. Yleensä emme tiedä mikä saa meidät toimimaan näin.

Syy tähän on meidän VANHAT AJATUSMALLIT eli KÄYTÖSTAVAT.
Voisimme verrata tätä uuteen hienoon autoon, joka on todella nopea 300 km/h, mutta siihen onkin asennettu nopeudensäädin, joka on säädetty kulkemaan 80 km/h. Sinä voit vaikka seisoa kaasupolkimen päällä koko painollasi, mutta auto ei siitä huolimatta kulje enempää kuin 80 km/h.
Vanhat ajatumallit ovat samanlaisia säätäjiä meidän ”konepeltimme” alla. Vaikka meillä olisi minkälaiset kyvyt ja tiedot tahansa, vaikka kuinka haluaisimme emme pysty käyttämään niitä hyödyksemme yhtään sen tehokkaammin.

Mitä nämä VANHAT AJATUSMALLIT sitten ovat ja miten ne ovat syntyneet.

Me tiedämme, että kun vauva syntyy hän on täysin puhdas, hän ei osaa mitään vaan kaikki pitää opettaa hänelle. Vauvan mieli on täysin avoin ja kaikki mitä hän kuulee ja näkee menee suoraan Alitajuntaan.
Vauvan pitää oppia paljon asioita. Konttaamaan, puhumaan, kävelemään, käymään pesulla, ajamaan pyörällä ja monia muita asioita. Kaikki ovat hyvin tärkeitä asioita ja mitä nuorempana hän ne oppii niistä tulee automaatioita eli tänäpäivänä meidän ei tarvitse erikseen ajatelle aamupesulle menemistä ja aamupalan tekemistä. Niistä on tullut rutiineja, jotka helpottavat meidän jokapäiväistä elämäämme. Voimme hampaita harjatessamme miettiä tärkeämpiä ajatuksia.

Miettikääpä, kuka nämä asiat on teille opettanut? Vanhemmat, isovanhemmat, koulu, ympäristö jne.
Me olemme samalla oppineet erilaisia käyttäytymistapoja. Miten pitää tervehtiä, puhutella vanhempaa ihmistä, millaista ruokaa olemme tottuneet syömään, mitä kieltä puhumme. Meille on muodostunut tietynlaiset KÄYTTÄYTYMISTAVAT ja AJATUSMALLIT. Ne ovat meidän vanhempiemme, isovanhempiemme, isoisovanhempiemme tapoja, jotka tulevat sukupolvien takaa myös koulu on opettanut meille erilaisia tapoja. Kun alamme käyttämään omaa tietoista mieltämme alamme ajatella niitä ajatuksia, jotka ovat sopusoinnussa oppimiemme asioiden kanssa.

Kun alat ymmärtää miten nämä VANHAT AJATUSMALLIT toimivat ja rajoittavat meidän tekemisiämme, sinä voit alkaa kontrolloimaan niitä tuloksia, joita sinä haluat elämässäsi saavuttaa ja alkaa tavoitella niitä asioita, joita Sinä haluat elämääsi. Kun ymmärrät tämän ja alat toteuttaa tätä, se muuttaa koko sinun elämäsi.

Muista kuitenkin, että VANHAT AJATUSMALLIT ovat joukko tapoja, jotka ovat vahvasti kiinnittyneet meidän alitajuntaamme ja ne ovat muokanneet meistä sellaisia kuin nyt olemme. Ne ovat todella VAHVOJA. Olet oppinut käyttäytymistapoja ja ajatusmalleja koko olemassaolosi ajan ja toistanut niitä vauvasta saakka. Ne ovat juurtuneet mieleesi niin syvälle, että kun alat muuttamaan niitä, ne hyökkäävät sinua vastaan ja yrittävät saada sinut luopumaan muutoksesta.

Ne sanovat sinulle: ”Olet yrittänyt tätä ennenkin eikä se ole toiminut.” ”Ajattele miten työlästä on ruveta laihdutuskuurille ja saat muutaman kilon pois.” Mitä se hyödyttää, ne tulee kuitenkin takaisin.” Tässä vaiheessa meidän on otettava avuksemme kuuluisa suomalainen SISU.

Napoleon Hill: kirjassaan Ajattele Oikein – Menesty sanoo:
”SINNIKKYYS on ominaisuus, jota tarvitaan halun muuttamiseksi fyysiseen muotoon. Sinnikkyys perustuu tahdonvoimaan. Ne jotka saavuttavat suuria rikkauksia tai saavuttavat elämässään suuria asioita liittävät tahdonvoiman sinnikkyyteen varmistuakseen siitä, että he saavuttavat sen minkä haluavat.”
Useimmat ihmiset kuitenkin ovat valmiita luvuttamaan heti kohdatessaan ensimmäisen vastoinkäymisen.
Muista, sillä ei ole merkitystä kuinka monta kertaa kompastut ja kaadut tai epäonnistut tavoitteessasi vaan sillä kuinka monta kertaa yrität uudelleen. Älä anna periksi. Häviäjä ei ole se, joka epäonnistuu yrityksissään vaan se joka luovuttaa ja antaa periksi! Jokainen kerta, jolloin nouset ylös ja yrität uudelleen on VOITTO. Olet voittanut itsesi ja vahvistanut itseäsi. Takapakkeja tulee, mutta vasta silloin silmäsi avautuvat jä näet mitä olet saavuttanut edellisestä kerrasta ja voittoja ovat ne kerrat, jotka sinä näet ja tiedostat.

Me emme tarvitse enempää tietoa toimiaksemme paremmin. Meidän pitää alkaa tekemään sitä minkä jo tiedämme oikeaksi ja tiedämme kuinka se tehdään.
Sinä voit muuttaa omia käyttäytymismalleja ja ajattelutapoja vain luomalla uusia tapoja. Aivan kuin urheilussa, jos olet oppinut vääränlaisen tekniikan, sinä et voi korjata sitä vaan sinun on opeteltava oikea tekniikka alkamalla alusta.

Kirjoita paperille jokin tämän hetkinen tilanne, johon et ole tyytyväinen ja kirjoita sitten uudelleen millaisen haluaisit tämän tilanteen olevan. Käy sitten molemmat läpi ja mekitse kaikki toiminnot, jotka ovat ETT eli ei tuottavaa toimintaa ja merkitse sitten TT eli ne mitkä ovat tuottavaa toimintaa. Tarkastele sitten tulosta ja mieti saisitko haluamasi tuloksen jos muuttaisit kaikki ETT toiminnot TT toiminnoiksi?
Ensiviikkoon :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti