maanantai 24. syyskuuta 2012

Veitsenterällä tai äärimmäisellä rajalla

Olet vain muutaman sentin päässä läpimurrosta. Somerset Maugham kirjoitti aikoinaan Veitsenterällä -nimisen romaanin.

Joku on juuri aloittamassa tietyn projektin ja toinen aloittaa sen. Joku on melkein saanut tehtävän tehdyksi ja toinen lopettaa sitä juuri. Joku näkee mahdollisuuden ja toinen toimii jo mahdollisuuden mukaan. Joku opiskelija melkein läpäisee kokeen, kun taas toinen todella läpäisee sen.
Varsinkin urheilukilpailuissa tätä näkee jatkuvasti. Joku häviää sekunnin murto-osan verran voittajalle. Hän melkein voittaa.

Voisi luulla, että toisella on sitä jotain, joka puuttuu toiselta tai toinen on parempi kuin toinen ja siksi hän nauttii paremmasta elämästä kuin muut.
Tämä ei ole totta. Sinulla on kaikki samat ominaisuudet kuin kenellä tahansa. Sinä olet yhtä hyvä kuin kuka tahansa, sinä olet yhtä voimakas kuin kuka muu tahansa. Ero sinun ja muiden välillä on vain siinä mitä te olette saavuttaneet ja tällä alueella sinä voit muuttaa kaiken. Sinusta voi tulla vielä menestyvämpi kuin nuo muut. Saatat jo tietää kuinka teet sen tai jos et tiedä, sinä voit oppia. Sinä voit tehdä paljon suurempia asioita kuin mitä maailmalla on tähän mennessä tehty, koska sinun mahdollisuutesi ovat rajattomat.
Jokainen ihminen on erilainen ja tekee asioita eri tavalla ja sinun täytyy löytää oma tapasi tehdä asioita joita haluat.

Monet muistavat Lasse Virenin 10 000 m juoksun Mynchenissä v. 1972, jossa hän kaatuu kesken kaiken, mutta lähtee jatkamaan juoksua kaukana toisten jäljessä ja voittaa juoksun. Mitä oli Lassella mielessä, kun hän nousee ylös ja lähtee jatkamaan juoksuaan?

Mietippä nykyistä työpaikkaasi tai tehtävääsi ja kysy itseltäsi: Kuinka hyvin minä teen työni tai kuinka hyvä olen työssäni? Kysy myös: Kuinka paljon parempi voisin olla?
Jos tutkisit tätä valitsemaasi tehtävää tai työalaa yhden tunnin päivässä niin lyhyessä ajassa sinä olisit saavuttanut niin paljon enemmän tietoa ja ymmärrystä kuin joku toinen, että sinun ei tarvitsisi kilpailla työpaikastasi, koska ero tiedon ja tietämättömyyden välillä olisi niin suuri.

Koska vastakohtaisuuden laki hallitsee kaikkialla ja kaikessa koko ajan, siitä seuraa se, että jos et koko ajan ole menossa eteenpäin, olet menossa taaksepäin. Tämän rajan ylittäminen olkoon se vaikka veitsenterä, se on yhtä ohut ja yhtä vaikuttava ja voi parantaa sinun elämänlaatuasi merkittävästi.

Oletko sinä "melkein" -ihminen? Minäkin ajattelin kirjoittaa kirjan tuosta aiheesta. Minullakin oli mahdollisuuksia ja lahjoja tulla huippu-urheilijaksi. Minäkin hain sitä työpaikkaa ja melkein sain sen. 
Mikä saa toiset aloittamaan työn ja tekemään sen, kun taas toiset miettivät vielä yön yli tai tutkivat sen taustoja?
Kuinka monet hienot asiat onkaan jääneet tekemättä ja saavutukset saavuttamatta.
 
Bob Proctorin kirja ”Olet syntynyt rikkaana” on nyt kirjakaupoissa myynnissä. Suosittelen lukemaan. Se antaa syvällisempää ymmärrystä näistä asioista.
Vielä kaksi lukua jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti