keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

 
TAVOITEKORTTI


                    "Jos tiedät, mitä sinun pitää tehdä saavuttaaksesi tavoitteesi, 
                      niin tavoitteesi ei ole tarpeeksi suuri."


 Lähes jokaisella on varmaan ollut jonkinlainen tavoitekortti, johon olet kirjoittanut oman tavoitteesi. Jokaisella on oma tapansa kirjoittaa sellainen ja tehdä se sellaiseksi, joka toimii hänelle. Olen itsekin kirjoittanut monia tavoitekortteja ja kertonut monille ihmisille, että kannattaa kirjoittaa tavoitekortti ja kantaa sitä mukanaan.

Kirjoitan nyt siitä, mitä tavoitekortin kirjoittamisessa tapahtuu.
Kun sinä kirjoitat tavoitteen ylös, sen täytyy ensinnäkin olla nykyhetkeen kirjoitettuna. Siis preesensissä. Voit aloittaa sen esimerkiksi näin: ”Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen nyt, kun… ja sitten kirjoitat jatkoksi oman tavoitteesi.

Kun sinä kirjoitat tavoitettasi paperille, sinä samalla luot mielikuvan siitä omaan mieleesi. Tämä mielikuva kyllästää, Bob Proctor käyttäisi sanaa hedelmöittää, aivosolusi.

Joka kerta, kun laitat kätesi käsilaukkuusi tai taskuusi ja kosketat tavoitekorttiasi, niin samalla sinä lähetät kevyen signaalin keskushermostosi kautta niihin aivosoluihin, jotka ovat ”hedelmöittyneet” sillä mielikuvalla, jonka sinä loit, kun kirjoitit kyseisen tavoitekortin.

Joka kerta kun kosketat sitä, sinun mieleesi välähtää kuva luomastasi tavoitteesta. Tavoitekorttia ei siis pidä tunkea mihinkään lompakkoon. Se pitää pitää irrallaan käsilaukussasi tai taskussasi, jotta päivän mittaan voit koskettaa sitä ja saada näitä impulsseja.

Sinun ei välttämättä tarvitse alussa uskoa tavoitteesi toteutuvan, mutta kun sinä jatkuvasti luet sen kortista, pikku hiljaa sinä alat uskoa siihen. Jos esimerkiksi kirjoitat korttiin jonkin valheen ja luet sitä yhä uudelleen ja uudelleen, sinä alat kohta uskoa siihen. 
 


"Jos sinun täytyy epäillä jotakin, niin epäile rajoituksiasi."
William James sanoi: ”Usko, niin todellakin uskosi tekee siitä tosiasian!”

Kokeile tätä. Kirjoita tavoitteesi kortille. Kirjoita se nykyajassa aivan kuin se olisi jo totta. Laita se taskuusi tai käsilaukkuusi ja lue sitä usein päivän aikana. Katso, mitä sinun mielessäsi tapahtuu. Kun keskityt siihen, annat toiveellesi energiaa ja se alkaa toteutua.

Mukavaa loppuviikkoa ja antoisia kokemuksia tavoitekorttisi kanssa. 

Ihanaa kesää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti