maanantai 10. syyskuuta 2018

MUUTA AJATUKSESI, MUUTAT ELÄMÄSI!
Anteeksi, että on vierähtänyt taas viikko viimeisestä kirjoituksesta. Olen työstänyt niin ahkerasi MUUTA AJATUKSESI, MUUTAT ELÄMÄSI digikurssia, että aikataulut ovat menneet sekaisin.

Nämä lausahdukset ovat varmaan lähes kaikille tuttuja.
Älä häiritse, kun on vieraita. Ole hiljaa, kun aikuiset puhuu. Täytyy kunnioittaa vanhempia ihmisiä. Lasta ei saa kehua mistään asiasta, ettei hänestä tule ylpeä ja itsekäs.
”Eihän minusta ole mihinkään, minä olen vain tällainen. En ole käynyt kouluja, en osaa mitään.” Jos kehut hänen vaatteitaan, on vastaus: ”Tämä vanha nätti, kirpputorilta 2 eurolla ostettu 10 v. sitten.

Ainakin vanhemmalle ikäpolvelle nämä asiat ovat hyvin tuttuja, mutta miten on teidän nuorten kanssa. Oletteko Te koskaan kuulleet tällaisiä lauseita? Joko uuden sukupolven vanhemmat osaavat kannustaa lapsiaan pyrkimään eteenpäin ja toteuttamaan unelmiaa?

Minä luulin, että tämä on vain meidän vanhemman ikäpolven ongelma, mutta pari vuotta sitten kuulin TV-ohjelman, jossa nuoret 20-30 v. urheilusuorituksia tutkivat miehet totesivat, että edelleen meidän urheilijoillamme on itsetunnon puute, he eivät uskalla julkisesti iloita saavutuksistaan. ”Tuulettaa”.

Mitkä asiat estävät meitä saamasta haluamiamme tuloksia?

Kuinka moni on kuullut tällaisia sanontoja:
Raha ei kasva puussa! Kaikkea ei saa mitä haluaa! Tyydy siihen mitä saat!
Köyhän pitää olla nöyrä.
Monet sanovat, että he eivät välitä rahasta.
Mitä kauppiaasi sanoo, jos sanot hänelle, ettet sinä välitä rahasta ja jätät ostokset maksamatta?
Me kaikki tarvitsemme rahaa tässä yhteiskunnassa, sitä ei voi välttää.

Nämä ovat vanhoja ajattelutapoja, jotka on istutettu meihin jo lapsuudessa ja kouluaikana ja monet ovat syntyneet elämämme varrella. Ne kontrolloivat meidän käyttäytymistämme ja niitä tuloksia, joita tavoittelemme.

Meidät on kirjaimellisesti ohjelmoitu toimimaan, ajattelemaan ja käyttäytymään tietyllä tavalla. Monet meistä kulkevat läpi elämän ilman, että ovat edes tietoisia siitä. Jos sinä haluat muuttaa omia tuloksiasi, sinun täytyy opetella ajattelemaan uudella tavalla.

Vanhat ajatusmallit ovat ongelmana kaikessa siinä, mitä me teemme. Ne rajoittavat meidän saavutuksiamme. Mutta me voimme muuttaa näitä ajatusmalleja, jos me haluamme.
Me pystymme saavuttamaan meidän unelmamme, jos lähdemme todella tavoittelemaan niitä. 
Mitkä asiat estävät Sinua saavuttamasta tavoitteitasi? 

Ota 5 minuuttia aikaa ja mieti puhutko sinä itsestäsi vähätellen? Osaatko antaa itsellesi sen arvon, joka sinulle kuuluu ja arvostatko omia saavutuksiasi? 
Aloita nyt muuttamaan omia ajatusmallejasi ja  kerro ihmisille hyviä asioita. Kun näet jotain kaunista jollakin ihmisellä, niin kerro siitä hänelle. Onko se kengät, pusero, hame tai vaikka jokin koru. Jos todella olet sitä mieltä, että se on kaunis, niin sano se hänelle. 

Antoisaa viikkoa Sinulle! Anna ihmisille aihetta iloon ja iloitkaa yhdessä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti