torstai 13. syyskuuta 2018

MUUTA AJATUKSESI, MUUTAT ELÄMÄSI 2



Mitkä asiat estävät sinua elämästä sellaista elämää kuin Sinä haluat ja saamaan elämääsi sitä hyvin vointia, jota haluat.

Meillä on vain yksi elämä ja olemme syntyneet tänne toteuttaaksemme itseämme ja elääksemme onnellista ja hyvää elämää. Meidän tulee olla kiitollisia kaikesta, mitä meillä nyt on, että voimme iloita kaikesta siitä, mitä hyvää elämällä on vielä varattuna meille.

Bob Proctor sanoo, että ihmisen pitää olla kiitollinen kaikesta siitä, mitä hänellä nyt on, mutta hän ei saa koskaan olla tyytyväinen siihen, mitä hänellä on nyt, koska se pysäyttää hänen kehityksensä.

Vanhemman ikäpolven edustajana olen saanut tyypillisen suomalaisen kasvatuksen. Lasta ei saa kehua mistään asiasta, ettei hänestä tule ylpeä ja itsekäs. Jos teit jotain väärin, heti moitittiin ja sanottiin, ettei sinusta koskaan tule mitään.

Henkilökohtaiset käytöstavat luovat ja muokkaavat perheiden ja yhtiöden toimintatapoja. Kulttuurikin on muodostunut käyttäytymistavoista ja ajatusmalleista.

Ne on istutettu meihin jo vauvaiässä. Vanhemmat, isovanhemmat, sukulaiset, koulu, ympäristö. Syntyessämme meidän mielemme oli täysin puhdas. Toki meidän kaikkien piti oppia monia asioita, jotka ovat meille tärkeitä ja hyödyllisiä, mutta opimme myös paljon sellaista, joka on siirtynyt meille sukupolvelta toiselle. Asioita, jotka eivät enää toimi meidän aikanamme.

Käytöstavat! Aikaisemmin niin koti kuin koulukin opetti, miten pitää käyttäytyä toisia ihmisiä kohtaan ja varsinkin kohdella vanhempia ihmisiä. Miten pitää ottaa toisetkin huomioon.

Olenkin tässä seurannut nuorten ja heidän vanhempiensa käyttäytymistä julkisilla paikoilla ja täytyy sanoa, että olen miettinyt, opetetaanko ihmisille enää missään käytöstapoja.
Meno näyttää olevan: ”Minä ensin!” mentaliteettiä. 
 
Ajattelutapa: kaikki perustui vanhempien, opettajien ja koulutusohjelmien luomaan käytäntöön.

Jos ajattelemme kulttuuria, sekin muodostuu ihmisten käyttäytymistavoista. Suomalainen kulttuuri on aivan erilainen kuin venäläinen tai ruotsalainen kulttuuri, joskin meillä on paljon vaikutteita molemmista.
Ihmiset siis muokkaavat koko yhteisön ajattelumaailmaa ja luodaan tiettyjä käytäntöjä, jotka siirtyvät perintönä sukupolvelta toiselle.

MUUTA AJATUKSESI, MUUTAT ELÄMÄSI digikurssi käsittelee näitä ajatusmalleja ja miten ne ovat muodostuneet, mutta se valottaa myös sitä, MITEN MEIDÄN MIELEMME TOIMII.

Meillä on Tietoinen mieli ja Alitajunta, jotka toimivat eri tavalla ja sitten myös Keho, joka toteuttaa tai toimii mielen työkaluna.

Meillä on oikeus valita, millä tavalla me elämme. Meillä on kyky joko hyväksyä tai hylätä se tieto jota saamme. MeidänTIETOINEN MIELEMME tekee näitä valintoja.
Ongelma on siinä, että koska meidät on ohjelmoitu tietyllä tavalla, me usein hylkäämme sen tiedon, joka meidän pitäisi valita ja hyväksymme sen, mikä meidän tulisi hylätä.
TIETOINEN MIELI on se osa jossa sinä voit luoda uusia ajatuksia ja tavoitteita.

ALITAJUNNAN tätyy hyväksyä sinun luomasi ajatukset ja ideat, koska sillä ei ole kykyä hylätä niitä. ALITAJUNTA ei tee valintoja, se ei pysty erottamaan, mikä on todellista ja mikä kuviteltua.
Tämä on tärkeä tieto, sillä tämän tiedon avulla me pystymme muuttamaan oman elämämme sellaiseksi kuin me haluamme. Alitajunnassa on myös tunnemieli. Se menee tunteella mukaan asioihin, joita sille annetaan.

KEHO reagoi valintaamme, jossa on tunne mukana ja alkaa toimia päätöksemme mukaan tai tavoitteemme mukaan ja näin syntyy TULOS !

Vauvana meillä ei ole tietoista mieltä. Vauva ei tiedä, mitä on menossa.
Hänen Alitajuntansa on täysin auki. Kaikki mitä vauvan ympärillä tapahtuu menee suoraan hänen alitajuntaansa. Vauva ei tee valintoja siitä, mitä hän haluaa. Hän hyväksyy kaiken, mikä hänelle annetaan. Hän uskoo kaiken, mitä aikuiset sanoo.

Tällä tavalla muovautuu myös meidän itsetuntomme ja minäkuva.

Sitä kutsutaan Ajatusmalliksi. Meidät on ohjelmoitu elämään tällä tavalla. Meitä ei ole ohjelmoitu ajattelemaan. Sinä teet sen, mitä sinun käsketään tehdä. Kun lapsi kasvaa, hän alkaa käyttäytymään niin, kuin näkee vanhempien käyttäytyvän, puhuu samoista asioista kuin vanhemmat tai isovanhemmat. Jos olette kuunnelleet omia lapsianne pieninä, niin olette huomanneet, että usein heidän suustaan tulee juuri ne sanat, joita te itse olette puhuneet joko lapselle, puolisollenne tai ystävillenne. Minkälaisia ovat lasten leikit. He matkivat aikuisia.

Tämä on yksi tapa, jolla meidän ajattelumme muovautuu ja syntyy ajatusmalleja, jotka myöhemmin vaikuttavat meidän tekemisiimme ja saavutuksiimme.

Tapojen muuttamiseen on olemassa yksinkertaisia tapoja ja kaikki varmaan tietävät ainakin muutaman asian, mitä voisi tehdä muuttaakseen elämäänsä. Neuvot voivat olla yksinkertaisia, mutta itsensä muuttaminen ei ole helppoa, koska olemme omaksuneet omat tapamme vuosien varrella. Muutos on prosessi. Sekin vie oman aikansa.

Voin kokemuksesta sanoa, että on vienyt oman aikansa, että minun pessimistisyyteni on muuttunut positiivisuudeksi. Minun elämäni on muuttunut täysin.

Edellisessä blogissani kehotin sinua miettimään, mitä ajattelet itsestäsi. Minkälaisia ajatuksia kannat mielessäsi. Nyt kehotan sinua miettimään, minkälaisia käyttäytymistapoja sinä olet omaksunut itsellesi vuosien varrella. Tutki, ovatko ne peräisin lapsuudestasi vai syntyneet matkanvarrella. Mieti minkälaisia tapoja sinä haluaisit omaksua ja mieti miten sinä toteuttaisit muutoksen.

Ihanaa syksyistä viikonloppua Sinulle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti