sunnuntai 22. heinäkuuta 2012


OLET  SYNTYNYT  RIKKAANA!

Tässä sarjassa puhun pääasiassa rahasta, koska se kiinnostaa suurinta osaa lukijoista.
Sinä voit kuitenkin käyttää näitä samoja periaatteita kaikilla elämäsi alueilla. Ihmissuhteissa, terveydessä ja perhe-elämässä.

Raha ja Sinä!
Mikä on sinun suhteesi rahaan? Miten ajattelet siitä? Onko se hyvä vai paha asia?
Olet varmaan kuullut ihmisten sanovan, että raha ei ole hyvä asia, koska monet ”rikkaat” käyttävät sitä väärin. Jotkut Lotto-voittajat ovat suuren voiton jälkeen menettäneet jopa asuntonsa ja muun omaisuutensa, kun ”hyviä kavereita” on ilmaantunut liian paljon. Monet sanovat, etteivät rikkaat ihmiset ole onnellisia. Jotkut konkurssin tehneet riistävät elämänsä oman käden kautta.
Tunnetko itse jonkun joka on mennyt konkurssiin tai muuten menettänyt omaisuutensa. Mitä he sanovat? Olen kuullut parikin ihmisen sanovan myöhemmin, että se on ollut siunaus. Kääntänyt heidän katseensa johonkin uuteen ja auttanut heitä ymmärtämään monia asioita paremmin.

Tosi asia on, että monet rikkaat ovat onnellisia ja he tekevät paljon hyvää rahoillaan. Antavat hyväntekeväisyyteen, rakentavat sairaaloita ja kouluja köyhille alueille. Antavat apua katastrofialueille.

Mitä Raha on?
Monet sanovat, ettei raha ole tärkeää. Raha ei merkitse kaikkea! Minä en välitä rahasta!
Sinä ehkä et välitä rahasta, mutta jos asut vuokralla, vuokraisäntäsi välittää. Hän haluaa vuokran ajallaan. Huoltoyhtiöt haluavat rahansa ajallaan. Sähköyhtiöt, vesilaitokset, ruokakaupat, joissa asioit. Autokauppias, jos sinulla on osamaksulla ostettu auto.
Raha on tärkeä! Sitä ei voi nykyisin korvata millään. Voitko tänä päivänä elää vaihtotaloudessa?
Raha on tämän päivän ”oravan nahka”. Raha on vaihtoväline. Kaikkien hyödykkeiden ja palvelujen arvo ilmaistaan rahassa. Rahan on tarkoitus kiertää. Jos sinä varastoit rahan kotiisi ”sukanvarteen”, se on poissa kierrosta ja menettää arvonsa. Se on pelkkää paperia tai romumetallia. Se ei hyödytä ketään. On paljon tarinoita ihmisistä, jotka köyhyyden pelossa ovat piilottaneet rahansa patjan alle tai muualle taloonsa. He ovat eläneet köyhyysrajan alapuolella koko elämänsä vaikka olisivat voineet nauttia rahansuomista palveluista ja eduista. Kuoleman jälkeen asunnosta on löydetty suuria summia rahaa, jotka usein ovat vanhentuneet ja poistuneet käytöstä eivätkä enää hyödytä ketään.

Rahan pitää kiertää. Voit tallettaa sen pankkiin, joka panee sen poikimaan.
Muista myös, että raha on palvelija. Sinun tulee rakastaa ihmisiä ja käyttää rahaa eikä päinvastoin.
Nykyisin on hyvin yleistä päinvastainen toiminta, jossa kyynärpäätaktiikalla tai petoksella hankitaan valtavat omaisuudet. Ja loppujen lopuksi ihmiset menettävät ne tavalla tai toisella.

Monet luulevat, että heidän pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan tullakseen rikkaiksi tai saada onnenpotku ja Lotto-voitto, että vaurastuminen on pelkästään onnesta kiinni. Onnella on tietysti oma paikkansa, mutta se ei merkitse kaikkea. Kaikki maailmassamme toimii tiettyjen lakien mukaan. Koko maailma noudattaa tiettyjä tarkkoja luonnonlakeja niinpä rahakin pitää ansaita. Ja ilmaisia ”lounaita” ei ole. Se joka tekee rahaa, hän on työssä joko valtion Rahapajassa tai vankilassa tai hyvää vauhtia menossa sinne.

Harjoitus!
Kuvittele olevasi olohuoneessa, jonne kaikki sukulaisesi ovat kokoontuneet ja sinä ilmoitat heille vakain aikein, että sinusta tulee miljonääri! Miltä sinusta tuntuu sillä hetkellä?
Onko olosi rauhallinen ja miellyttävä vai onko olo epämukava. Kerrotko heille heti, että se oli vain vitsi?
Varakkaat ihmiset eivät tunne epämukavuutta puhuessaan rahasta. 
Heistä ei tunnu mukavalta siksi, että heillä on rahaa vaan heillä on rahaa siksi, että heistä tuntuu mukavalta. Heillä on vauraustietoisuus. 
Siitä seuraavalla kerralla!
Antakaa kommentteja, esittäkää ajatuksianne ja kysymyksiä. Vastaan mielelläni!


1 kommentti: