torstai 12. syyskuuta 2019

OIKEUS OLLA RIKAS!

Elämä asettaa meille haasteita odottamattomilla tavoilla. Olen itse ollut suhteellisen terve elämässäni ja nyt äkkiä sydän rupesikin ajelemaan ylinopeutta. No siihen hoito ja lääkitys, mutta vielä täytyy tehdä erilaisia säätöjä, että päästään normaaliin rytmiin.

Olen tehnyt Verkkovalmennuksia ja pitänyt valmennuksia netin kautta. Olemme keskustelleet paljon aiheesta: Onko ihmisellä oikeus olla rikas? Voiko olla rikas ilman paljoa rahaa tai tavaraa? Kyllä voi! Rikkautta on monenlaista.

Jos katsomme ympärillemme, näemme kuinka meidän maailmamme on rikas. Varsinkin luonto täällä Suomessa on rikas. Meillä on neljä vuodenaikaa, joiden värimaailma on aivan mahtava. Kevät on minun lempivuodenaikani. Minusta on ihanaa kun luonto herää ja puut saavat lehtensä ja kukat kukkii. Luonto on niin vehreä. Luonnosta ei puutu mitään.

Kuitenkin, kun ajattelemme meitä ihmisiä nykyaikana, rahalla on suuri merkitys elämässämme. Joku voi sanoa, ettei raha merkitse hänelle mitään, mutta sanoppa se kauppiaalle, kun olet ruokaostoksilla tai jätäppä velkasi lyhennys maksamatta jonain kuukautena, niin huomaat, että kyllä rahalla on tärkeä osuus sinunkin elämässäsi. Emme pysty elämään ilman rahaa enää.

Ihminen kehittää mieltään, sieluaan ja ruumistaan hyödyntämällä erilaisia hyödykkeitä ja siihen me tarvitsemme rahaa. Rikastumisen Tieto kirja sanoo: ”Kehittyminen on kaiken elämän tarkoitus ja kaikella, mikä elää on ehdoton oikeus kaikkeen siihen kehitykseen minkä hän voi hankkia.


Ihmisen oikeus elämään tarkoittaa hänen oikeuttaan kaikkien niiden asioiden vapaaseen ja rajoittamattomaan käyttöön, jotka saattavat olla tarpeellisia hänen täydelliseen henkiseen, hengelliseen ja fyysiseen kehittymiseensä. Toisin sanoen hänen oikeuteensa olla rikas. Kenenkään ei pitäisi olla tyytyväinen vähään, jos hän kykenee käyttämään ja nauttimaan enemmästä.”

Jokainen ihminen haluaa tulla niin hyväksi kuin pystyy. Halu toteuttaa luontaiset mahdollisuudet on synnynnäinen ihmisluonnolle. Elämässä menestyminen on sitä, että tulee sellaiseksi kuin haluaa olla.

Monet ihmiset on kasvatettu sellaisessa ympäristössä, joka rajoittaa heidän ajatusmaailmaansa. Heidät on saatu uskomaan, että raha ja varallisuus ovat pahasta. Pitää tyytyä siihen, mitä on eikä haluta parempaa ja rikkaampaa elämää. Ei ole mitään väärää siinä, että haluaa tulla rikkaaksi. Halu rikkauteen on oikeasti halua rikkaampaan, täydellisempään ja yltäkylläisempään elämään ja tällainen halu on positiivista.

Elämässämme on kolme vaikutinta, joiden mukaan me elämme. Elämme ruumiin, mielen ja sielun vuoksi. Mikään näistä ei ole parempi tai pyhempi kuin toinen eli kaikki ovat yhtä arvokkaita. Yksikään näistä kolmesta ei voi elää täyttä elämää, jos joku näistä jää vähemmälle huomiolle.
On täysin oikein, että haluat olla rikas.

Joku sanoi minulle, että en minä tarvitse paljoa rahaa, minulle riittää se, mitä minulla on. Pitää varmaan paikkansa, mutta jos sinulla on paljon rahaa, sinä voit auttaa muita ja ilahduttaa muita ihmisiä niillä rahoilla.

Rikastumisen Tieto kirja sanoo: ”Ihmisen korkein onni löytyy niistä asioista, joista heidän rakkaimpansa hyötyvät eniten. Antaminen on rakkauden luonnollisinta ja välittömintä ilmaisua.” Miksi siis emme haluaisi olla rikkaita ja nauttia antamisesta.

Miksi emme tekisi itsestämme sitä, mikä parhaimmillamme voimme olla.
Hyvää viikonloppua Sinulle. Annetaa joka päivä jollekin lähellämme olevalle henkilölle sellainen tunne, että HÄN on tärkein ihminen maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti