tiistai 11. joulukuuta 2012

Heippa taas!
Joulun kiireet syövät aikaa kovalla vauhdilla ja taas olen myöhässä tämän tekstini kanssa.
Mietiskelin tässä miten eri tavalla ihmiset kuuntelevat uusia asioita. Toiset ovat innokkaita oppimaan uutta ja kehittämään itseään, mutta toiset jotenkin pelkäävät uusia asioita. Olen huomannut rivienvälistä jutellessani, että toisilla on ennakkoluulo, että Ajattelun muuttaminen vie heitä johonkin "pahaan", että he sotkeutuvat johonkin epämääräiseen, henkimaailmaan tai johonkin sellaiseen, joka ei tuo mitään hyvää.

Jäin miettimään tätä ja minulle tuli tunne, että asia on niin yksinkertainen, että kun nuori lähtee opiskelemaan yliopistoon, niin hän aloittaa opiskelemaan asioita, joista hän ei ole aiemmin tiennyt, mutta ei silti pelkää oppia uutta. Oman mielen käyttäminen ja opiskeleminen on aivan sama asia. Sinä opit tuntemaan itseäsi paremmin ja tunnistamaan mistä johtuu ne uskomukset, jotka sinulla on ja mikä on saanut aikaan sen, että sinulta puuttuu itseluottamus tai et usko kykeneväsi suoritutumaan jostakin tehtävästä tai ettei sinulla ole laulun lahjaa tai tanssitaitoa.
Siksi päädyin kertaamaan muutamia asioita.

Meidät on opetettu keräämään tietoa viiden aistimme avulla: näkö, kuulo, haju, maku ja tunto.
Meidät on jo lapsena "aivopesty" ajattelemaan ja toteuttamaan niitä ajatuksia ja opetuksia, joita vanhemmat, isovanhemmat ja koulut ovat meille syöttäneet. Erityisesti vanhemmat ja isovanhemmat, tädit ja sedät jne. Toki he ovat tehneet parhaansa oman tietämyksensä mukaan. Ei voi opettaa muuta, kuin sitä mitä on itse oppinut. Ja kaikki tämä tieto on sellaista mitä pieni lapsi alussa tarvitsee, mutta kouluissa meidät olisi pitänyt opettaa ajattelemaan omilla aivoilla. Mutta eihän kouluillakaan ole sellaisia oppimateriaaleja, jotka siihen opettaisivat.
Koulu ajaa sisäämme kaikenlaista kirjatietoa ja sitten arvostelee älykkyytemme sen mukaan kuka parhaiten osaa kokeissa toistaa tämän tiedon. Tämä ei kuitenkaan ole ajattelemista.

Tiesitkö, että meillä on viiden aistimme lisäksi muita kykyjä, joita käytämme. Meillä on Järki, jonka avulla voimme valikoida kaiken informaatiotulvan seasta sen, mikä on hyödyllistä ja käyttökelpoista meille itsellemme. Voimme itse valita mihin uskomme. Meillä on Havainnointikyky, jonka avulla voimme muodostaa oman näkemyksemme asioista. Meillä on Tahto, jonka avulla pitää kiinni siitä, minkä havaitsemme hyväksi. Meillä on Muisti, joka yleisestä käsityksestä poiketen on kaikilla täydellinen, toiset vain ovat harjoittaneet sitä enemmän, kuin toiset. Meillä on Intuitio, jota joskus sanotaan "Kuudenneksi aistiksi", mutta sitä se ei ole. Intuitio on kyky, joka ottaa vastaan värähtelyjä ja muuntaa ne sitten ns. "meidän kielellemme". Jokainen ihminen käyttää Intuitiotaan joko tarkoituksellisesti tai alitajuisesti. Jokainen tunnistaa toisen ihmisen hyvän tai huonon värähtelyn jo kaukaa. Onko ihminen hyvällä vai huonolla tuulella. Joku ihminen tuntuu heti tutulta ja turvalliselta ja toinen taas tuntuu vastenmieliseltä.  Sitten viimeisempänä mutta ei vähäisimpänä meillä on Mielikuvitus. Tämän avulla me luomme oman maailmamme. Voimme toivoa ja kuvitella itsellemme kaikkea hyvää ja myös saada sen, kun tiedämme kuinka toimia.  Monet ovat kokeilleet, mutta vain harvat ovat onnistuneet.   Ja miksi eivät? Kaikilla on samat kyvyt ja mahdollisuudet. Miksi vain harvat onnistuvat!

Monet tekevät Aarrekarttoja, laittavat kuvia jääkaapinoveen. Minä en näe tässä mitään pahaa päin vastoin. Jokaisella on oikeus onneen ja menestykseen. Jos emme saa toiveitamme toteutetuksi niin syynä ovat meidän vanha ajatusmallit ja käytöstavat, jotka rajoittavat meidän uskomuksiamme.
Kaikessa on kyse näiden vanhojen, rajoittavien ajatusmallien poistaminen, että voimme luoda tilalle uuden vahvan uskon itseemme ja kykyihimme. Sinä olet Jumalan korkein luomus ja Sinulla on samat mahdollisuudet uuden luomiseen, joten Muuta Ajatuksiasi niin muutat koko elämäsi!  Aloita Nyt!
Hyvää Joulun odotusta kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti