sunnuntai 27. marraskuuta 2011


Hei taas,
Oletko miettinyt unelmiasi?  Koulussa meitä käsketään luopumaan unelmista ja paneutumaan läksyihin. Vanhemmat ja sukulaiset ovat koulineet meidät niin, että sovimme heidän kanssaan samaan muottiin, emmekä 'haihattele' muiden asioiden kanssa. 

Meille opetetaan, että käymme koulua siksi, että opimme tarpeellisia tietoja siellä. Pitää paikkansa me opimme uusia, sivistäviä asioita, mutta todellisuudessa me ahdamme päähämme jonkun muun kirjoittamaa tietoa. Totta me tarvitsemme kaikenlaista tietoa elämäämme varten, mutta ulkoluku ei ole oppimista, se on tiedon keräämistä.  Oppiminen on sitä, että keräät tarpeellisen tiedon, mietit asioita ja ymmärrät miten ajatuksesi ja tekosi vaikuttavat saamaasi lopputulokseen.

Katsoppa ulkopuolisen silmin minkälaista elämää elät juuri nyt. Minkälainen on ympäristösi? Mikä on taloudellinen tilanteesi? Oletko työssä vai työtön? Oletko onnellinen? Minkälaiset ajatukset ja teot aikaisemmassa elämäsi vaiheessa ovat johtaneet sinut tähän hetkeen ja tähän tilanteeseen?
Uskotko, että kohtalosi on ennalta määrätty ja sinä et voi asiaa muuttaa? Niinpä!
Jotkut asiat elämässämme on varmaan ennalta määritetty kuten esimerkiksi perhe johon synnymme, mutta kun kasvamme ja ymmärryksemme lisääntyy voimme itse vaikuttaa lähes kaikkeen mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kuulin, että Ronald Reigan on sanonut, että hän kokoaa kaiken tarpeellisen tiedon, miettii asioita ja tekee päätöksen. Ei hän enää pyydä äänestystä asiasta. 
Näin meilläkin. Meillä kaikilla on kyky etsiä tietoa ja analysoida sitä. Miettiä, pohtia ja sen jälkeen tehdä päätös meidän näkökannaltamme. Carole Hildebrand sanoo päätöksestä. 

"On olemassa tärkeä osa, jonka pitää kulkea käsi kädessä päätöksen kanssa... ja se on sitoutuminen. PÄÄTÖKSEN TÄYTYY OLLA SITOUTUNUT. Suurimmalla osalla meistä on heikko päätöksenteko lihas...me emme edes tunnista mitä tarkoittaa tehdä todellinen päätös. Me emme ymmärrä sitä muutosta, jonka todella...sitoutunut päätös saa aikaan. Osa ongelmastamme on siinä, että me käytämme termiä päätös niin kevyesti, että se on alkanut kuvata meidän toiveitamme eikä meidän sitoumuksiamme. Sen sijaan, että tekisimme päätöksiä esitämme mieltymyksiämme. Sana päätös tulee latinan sanasta 'de' tarkoittaen 'jostakin' ja 'caedere' tarkoittaen 'leikata'...näin ollen päätös tarkoittaa leikata pois mikä tahansa muu mahdollisuus. TODELLINEN PÄÄTÖS siis tarkoittaa sitä, että sinä olet sitoutunut saavuttamaan lopputuloksen ja siis leikkaat itsesi pois mistään muusta mahdollisuudesta."
- Dr. Carole N. Hildebrand - 

Mietippä tätä hetkenaikaa.  Uusi sivu tulee aina maanantaisin.  'Rikasta' viikkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti