maanantai 4. kesäkuuta 2018

VASTUULLISUUS

Tiedätkö, mikä on avain VAPAUTEEN? Haluatko todella tietää sen?
Se on VASTUULLISUUS. Kyllä, näin on! Vastuullisuus on todella avain vapauteen, eikä meitä ole kasvatettu ottamaan vastuuta omista tuloksistamme. 
 

George Bernard Shaw sanoi: ”Ihmiset syyttävät aina olosuhteita niistä tuloksista, joita he saavat elämässään.”

Hän sanoi myös: ”Minä en usko olosuhteisiin. Ihmiset, jotka pärjäävät tässä elämässä ovat niitä, jotka nousevat ylös, etsivät sellaisia olosuhteita, joita he haluavat ja jos sellaisia ei löydy, he luovat ne.”

Laitan loppuun Bob Proctorin kirjoittaman artikkelin ”Vastuullisuus”. Voit lukea sen jos haluat. Voit kopioida sen ja lukea sitä aika ajoin.

Me olemme todella vastuussa niistä tuloksista, joita saamme. Me olemme niistä vastuussa muille ihmisille samalla, kun olemme niistä vastuussa itsellemme.

Löydät usein äidin tai isän, joka on todella huolissaan ja tuntee suurta vastuuta lapsestaan, joka on 40-vuotta vanha. He eivät ole enää vastuussa tuosta henkilöstä. Kun lapsi saavuttaa vastuullisen iän, vanhemmat eivät ole enää vastuussa hänen tekemisistään. 
 

Sinä olet vastuussa sinun tuloksistasi. Minä olen vastuussa minun tuloksistani. 

Tosi asia kuitenkin on se, että vaikka olisi miten vanha tai millainen rikollinen tahansa, niin kyllä omat vanhemmat ovat huolissaan ja kantavat huolta lapsistaan vaikka eivät ole vastuussa heidän teoistaan. 

Ota 5 minuuttia aikaa ja tulosta tämä artikkeli ”Vastuullisuus” ja lue sitä ja todella ajattele sitä päivän mittaan. Mieti, mistä sinä olet vastuussa ja tee päätös, että muutat elämääsi.

Minä otan vastuun siitä, mitä minä kirjoitan tässä blogissa ja sinä otat vastuun omasta elämästäsi. Mitä sinä teet omalla elämälläsi. Minkälaisia tuloksia Sinä haluat saavuttaa?

Oikein mukavaa kesää ja kesälomia Sinulle! 

 
VASTUULLISUUS    By      Bob Proctor

Vastuullisuus on valinta. Viitaan usein siihen, että se on avain vapauteen. Sinun tulevaisuutesi voi olla kaikkea sitä, mistä sinä olet koskaan uneksinut ja vielä enemmänkin. Sinulla on kyvyt ja työkalut kokea kaunis päivä toisensa jälkeen. Tämä on tosiasia. Minä uskon, että Universumin arkkitehdillä oli juuri se mielessään, kun sinut luotiin. Jos ei näin olisi, sinulle ei koskaan olisi annettu niin mahtavia voimia kuin sinulla on.

Minun hyvä ystäväni ja opettajani Val Van De Wall kirjoitti: ”Kun ihmiset ottavat vastuun omasta elämästään ja tuloksistaan, he voittavat. He lopettavat toisten syyttämisen omista tuloksistaan. Koska sinä et voi muuttaa muita ihmisiä niin syytös on asiaton. Ihminen, joka syyttää toisia jää omien tekojensa vangiksi. Kun otat vastuun teoistasi, syyttäminen katoaa ja sinä olet vapaa kasvamaan.

Ne, jotka eivät ota vastuuta omista tuloksistaan ja elämästään löytävät itsensä usein henkisestä vankilasta. Ja monella tavalla henkinen vankila on pahempi, kuin valtion vankila. Henkinen kidutus voi tuhota lähes kaiken, mikä on tarkoituksenmukaiselle elämälle tärkeää. Itsetunto, itsekunnioitus, ihmissuhteet ja monet muut asiat. Se tuhoaa jopa henkilön fyysisen terveyden.

Vastuuntunto avaa oven ja sallii sinun kulkea vapauteen. Jos huomaat olevasi sellaisessa rajoittuneessa mielentilassa, ymmärrä, että siitä on tie ulos. Pakeneminen on mahdollista ja sitä suositellaan. Lukkoon sopiva alkuperäinen avain on selvästi merkitty ja on kaikkien ulottuvilla. Se on Vastuullisuus.

Luulen, että on reilua sanoa, että ne ihmiset, joita kunnioitamme eniten, ovat niitä, jotka ovat hyväksyneet vastuullisuuden kaikilla elämänsä alueilla. Nämä henkilöt harvoin luistavat vastuustaan syyttämällä muita. Kun he kohtaavat epäsuotuisan tilanteen, he ovat tavallisesti tietoisia siitä, että heitä on kohdannut negatiiviset olosuhteet ja tietävät, että kaikella on tarkoituksensa. Kun tämä tapahtuu, he vain ottavat opikseen ja jatkavat uusien alueiden tavoittelua ottamalla vastuun joka askeleesta, mitä tahansa tapahtuukaan.

Kun henkilö kieltäytyy ottamasta vastuuta elämästään, he kieltävät ainutlaatuisuutensa ja kääntävät kaikki erityisvoimansa muihin ihmisiin, tilanteisiin tai olosuhteisiin. Eivätkä enää kontrolloi omaa tulevaisuuttaan. He vain toivovat, että jotain hyvää tapahtuisi, mutta johtuen menneistä kokemuksista he todennäköisesti odottavat jotain sellaista tapahtuvaksi, jota he eivät halua.

Kun sinä hyväksyt vastuun omasta elämästäsi ja tuloksista joista sinä itse päätät. Sinä kehität itseluottamusta siihen, että sinun unelmasi toteutuvat, että sinun suunnitelmasi toteutuvat. Tietoisuus tästä suurenmoisesta totuudesta on yksi suurimmista, ellei kaikkein suurin asia, joka voi tapahtua elämässäsi. Tämä on Alladinin taikalamppu, Taikasauva, Hammaskeiju kaikki samassa paketissa.

Dr. Rollo May, arvostettu psykiatri kirjoitti: ”Rohkeuden vastakohta meidän yhteiskunnassamme ei ole pelkuruus, se on harmonia.”

Vaatii suurta rohkeutta ottaa vastuu omasta elämästään. On niin paljon helpompaa syyttää jotakuta toista tai jotain sinun ulkopuoleltasi.

George Bernard Shaw sanoi: ”Ihmiset syyttävät usein olosuhteita siitä, mitä he ovat. Minä en usko olosuhteisiin. Ihmiset, jotka pärjäävät tässä elämässä ovat niitä, jotka nousevat ylös, etsivät sellaisia olosuhteita, joita he haluavat ja jos sellaisia ei löydy, he luovat ne.”

Minä uskon, että Shaw oli oikeassa. Mielestäni ne, jotka voittavat elämässä suuresti ottavat vastuun ja luovat oman kohtalonsa.

Aikaisemmin ehdotin, että vastuullisuus tuo tullessaan tietyn määrän vapautta. Joillekin nämä muutamat viimeiset kappaleet saattavat olla elämää muuttavia. Ja oikean ymmärryksen myötä takaan, että se on se voima, joka vapauttaa sinut tarpeettomasta henkisestä painolastista, jota ehkä olet kantanut mukanasi koko elämäsi ajan. Se asia, johon viittaan on väärinymmärretty monien toimesta ja on todennäköisesti tuhonnut enemmän elämiä, kuin voimme kuvitellakaan.
Tietämättömyys tästä periaatteesta todennäköisesti aiheuttaa henkilölle kokemuksen vihan, syyllisyyden ja mielipahan tuhoavasta voimasta.

Tässä se on! On valtava ero ottaa vastuu jostakin tai olla vastuussa jollekin. Se tuntuu niin yksinkertaiselta, mutta en halua sen yksinkertaisuuden hämätä sinua. Toistan tämän asian. On suuri ero sillä, onko vastuussa jostakin tai olla vastuussa jollekin.

Ei ole ollenkaan harvinaista kuulla vanhempien syyttävän itseään ja olettavan, että ovat vastuussa jostakin, joka on tapahtunut heidän lapselleen vaikka lapsi olisi 40 vuotta vanha. ”Jos me vain olisimme...” tai ”Minun olisi pitänyt...” Aivan liian usein me sopimattomasti oletamme olevamme vastuussa jostakin, kun tosiasia on, että meidän todellinen velvollisuutemme henkilölle on päättynyt 20 vuotta sitten. Valitettavasti useimmiten he kantavat tätä taakkaa koko elämänsä ajan, ymmärtämättä koskaan, että he voivat valita.

Oikea tulkinta on tämä: Sinä olet vastuussa omista tunteistasi ja tuloksistasi, ei joku toinen henkilö. Sinä voit olla vastuussa toiselle henkilölle yhdestä jos toisestakin asiasta, mutta et toisesta henkilöstä. Poikkeuksena tietysti on se, että jos sinä valitset ottavasi vastuun lasten kasvattamisesta kunnes he saavuttavat kypsän iän. Tässä tapauksessa sinä olet sekä vastuussa henkilölle, että henkilöstä kunnes he tulevat siihen ikään, että ovat vastuussa itsestään.

Aikoinaan on voinut olla vetoavaa suunnitella, että joku toinen ottaa vastuun meidän puolestamme. Olemme voineet huijata itsemme uskomaan, että näin tekemällä olisimme vapaat leikkimään, pitämään hauskaa ja tekemään asioita, joita me haluamme. Ilman vakavaa pohdintaa ei ehkä koskaan olisi tullut mieleemme, että tapahtuisi aivan päin vastoin.

Kun sallit toisten ottavan sinun vastuusi, sinä tulet riippuvaiseksi heistä. Heistä tulee antajia ja sinusta vastaanottaja. Sinun hyvinvointisi on riippuvainen heidän anteliaisuudestaan. Toivottavasti, jossain vaiheessa, tulee selväksi se, että tämänkaltainen käyttäytyminen johtaa vain puutteelliseen elämään, rajoituksiin, mielipahaan ja sekaannukseen sekä antaja että saajan puolelta.

En ole koskaan todistanut mitään positiivista, joka olisi tullut vastuullisuuden väärinkäytöstä. Kun otat vastuun toisen henkilön tunteista, tuloksista tai toiminnoista, sinä tuhoat heidän itseluottamuksen ja itsekunnioituksen.

Sinä olet vastuussa kaikista oman elämäsi tuloksista. Sinä olet vastuussa omasta onnestasi. Sinä olet vastuussa terveydestäsi. Sinä olet vastuussa varallisuudestasi. Sinä olet vastuussa tunne-elämäsi tilasta. Riippumatta siitä, mitä on tapahtunut menneisyydessäsi, tulevaisuus on edessäsi avoimena, Odottaen, että sinä otat kontrollin ja luot upean elämän itsellesi.

Winston Churchill, joka varmasti tiesi jotakin vastuullisuudesta, sanoi: ”Vastuullisuus on suuruuden hinta.”

Tässä on hieno affirmaatio, jonka voit sanoa joka ilta ennen nukkumaan menoa ja joka aamu, kun nouset sängystä:

Olen vastuussa elämästäni…
tunteistani…
henkilökohtaisesta kasvustani…
ja kaikista tuloksista, joita saan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti