maanantai 28. toukokuuta 2018

TAVAT

Tavat ovat asioita, joita teemme automaattisesti. Emme kiinnitä niihin huomiotamme ollenkaan.
Me olemme elämämme aikana muodostaneet itsellemme monenlaisia tapoja. Minkälaisia ovat sinun tapasi?


Mitä teet ensimmäisenä, kun heräät aamulla ja nouset ylös sängystä? Useimmiten aamutoimet ovat sellaisia tapoja, joihin emme juuri kiinnitä huomiota, koska olemme tehneet sen niin monesti elämämme aikana. Käveleminen, polkupyörällä ajaminen, autolla ajaminen jne.

Tavat ovat hyviä olemassa, sillä ne säästävät meiltä aikaa ja antavat meille lisäaikaa johonkin muuhun asiaan. Mietipä, jos sinun pitäisi ajatella aamutoimia. Nyt nousen sängystä. Lasken jalkani lattialle, nousen seisomaan. Menen kylpyhuoneeseen jne.

Olemme kuitenkin elämämme aikana kehittäneet itsellemme myös huonoja tapoja.
Mietipä, millaisia huonoja tapoja sinulla on. Oletko niiden orja, vai pystytkö muuttamaan tapojasi?
On hyvin helppoa päättää muuttaa vanhoja, huonoja tapoja, mutta ajattelepa, kuinka monia Uuden Vuoden lupauksia olet tehnyt ja rikkonut?


Ota aikaa miettiä jokin huono tapa, jota teet jatkuvasti. Joka on jo automaattinen sinulla ja saat siitä tuloksia, joita et halua. Päätä nyt muuttaa tuo tapa ja korvata se jollain uudella hyvällä tavalla.
Mikä se olisi?

Ota ja mieti tarkkaan minkä huonon tavan haluat muuttaa ja mieti samalla myös millä asialla korvaat sen. Muista, että Luonto ei tunne tyhjiötä. Jos jostakin poistuu jotain, luonto korvaa sen heti jollain toisella ja jos sinulla ei ole uutta tapaa ottaa tilalle, sinä joko korvaat sen toisella huonolla tavalla tai sitten vanha tapa palaa takaisin.

Voit myös opetella jonkin uuden tavan, jonka haluat elämääsi. Kävelylenkit, jokin harrastus tai uudet ruokailutottumukset. 

Itse olen muuttamassa omia ruokatottumuksiani. En ole laihduttamassa vaan olen jättänyt valkoisen sokerin lähes kokonaan ja valkoiset vehnäjauhot. Ottanut käyttöön täysjyvä pastan ja riisin. 
Olen vihdoinkin päässyt itse "karkkipäivään". 😋 Eli olen jättänyt karkinsyönnit ja limpparit viikonloppuun.

Huomioi se, että uuden asian vieminen käytäntöön vaatii aikaa vähintäin 3 viikkoa, että siitä tulee tapa, mutta jos haluat siitä pysyvän tavan, tee sitä joka päivä ainakin 90 päivän ajan.
Onnea uusien tapojen opettelemiseen ja vanhojen poistamiseen.



Näistä kirjoittamistani asioista on tulossa myös verkkokurssi.

Minä olen muuttunut näiden opetusten ansiosta täysin pessimistisestä ihmisestä positiiviseksi ja elämäni on muuttunut täysin. Siksi haluan kertoa Sinulle miten Sinäkin voit muuttua. 
Oikein hyvää alkanutta viikkoa Sinulle! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti