perjantai 21. syyskuuta 2018

MUUTA AJATUKSESI, MUUTAT ELÄMÄSI 3


Tällä kertaa puhun Asenteesta.





Suurin osa teistä tietää, että kaikki toimii Syyn ja Seurauksen Lain mukaan. Kaikki mitä me sanomme tai teemme saa aikaan tietyn vaikutuksen. Meidän tekomme saavat aikaan elämämme seuraukset ja palkkiot.


Jokainen meistä muotoilee oman elämänsä ja elämän muoto määräytyy Asenteen mukaan, sen Asenteen mukaan, jota yllä pidämme enimmän aikaa.


Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö totta! Mutta se ei ole aivan näin helppoa, sillä tällaisen Asenteen oppiminen useimmille vie aikaa. Mutta, kun se on kerran opittu, meidän päivittäinen elämämme muuttuu aivan täysin.

William James Harvardista sanoi, että hänen sukupolvensa suurin löytö oli se, että ”ihmiset voivat muuttaa elämänsä muuttamalla mielensä Asenteita.”

Se ei kuitenkaan ole kovin helppoa, jos olisi niin useimmat ihmiset tekisivät sen.
Miksi he eivät sitten tee sitä? Vastaus on, että he eivät tiedä miten!

Asenteen muuttaminen muuttaa koko sinun elämäsi. Missä sitten on ongelma?

Asenne on mieli/keho asia. Mainitsin siitä edellisessä blogikirjoituksessa.

Ennen kuin voimme kehittää hyvän asenteen maailmaa kohtaan, meidän jokaisen täytyy ensin kehittää hyvä asenne itseämme kohtaan. Emme voi antaa toisille sitä, mitä meillä ei ole. Me säteilemme ympärillämme olevaan maailmaan ja ihmisiin saman asenteen, jonka kohdistamme itseemme.

Miksi ihminen itsepintaisesti pitää kiinni huonosta asenteesta, odottaen pahinta?
Siksi, että meidät on opetettu niin, ettei kannata odottaa ja toivoa suuria, ettei tule suurta pettymystä. ”Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.”

Olemme myös niin tuttuja itsemme kanssa, että pidämme itseämme itsestään selvyytenä.
Me väheksymme itseämme ja saavutuksiamme, ettei meistä tule ylpeitä. Näin me osoitamme ulospäin olevamme ”nöyriä”.

Kun haluat jotain arvokasta. Asennoidu niin, että on paljon enemmän syitä onnistua kuin epäonnistua.

Enemmän kuin mikään muu, meidän asenteemme tehtävän alussa tuo menestyvän lopputuloksen.

Sandra Gallagher on sanonut: Asenne on päätös, että sinä voit tehdä hyvin kaiken sen, minkä päätät tehdä..."
Yksi tärkeimpiä asioita, joka meidän tulisi oppia on tämä:
Kohtele jokaista henkilöä niin kuin hän olisi maailman tärkein ihminen, sillä kun kyse on ihmisestä, niin hän on maailman tärkein ihminen. Jokainen meistä ansaitsee olla maailman tärkein ihminen.

Ota aikaa ja mieti, millainen asenne sinulla on erityisesti itseäsi kohtaan. Onko se hyväksyvä ja kannustava vai väheksytkö itseäsi ja tekemisiäsi? Miten sinä kohtelet muita ihmisiä? Erityisesti perheesi jäseniä. Ovatko he sinulle maailman tärkeimpiä ihmisiä? Miten haluaisit, että sinua kohdellaan? Sanoin aikaisemmin blogissani, että maailma ei välitä siitä menestymmekö me vai emme. Meidän itsemme on luotava oma menestyksemme ja se onnistuu, kun Muutamme ajattelutapojamme!

Vietä mukava viikonloppu perheesi kanssa ja osoittakaa toisillenne rakkautta ja arvostusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti