sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

 Rikastumisen Tieto


Lupasin kirjoittaa muutamia asioita ”Rikastumisen Tieto” -kirjasta. 
Muistutan vielä, että tämä kirja on kirjoitettu v. 1910, joten asiat on ehkä sanottu vähän vanhahtavasti ja aika suoraan.  Wallace D. Wattles kirjoitti suoraan sen, mitä hän tästä asiasta ajatteli.  
 
Kappale 1, ”Oikeus olla rikas!



”Kehittymine on kaiken elämän tarkoitus ja kaikella, mikä elää on ehdoton oikeus kaikkeen siihen kehitykseen minkä hän voi hankkia. 

Ihmisen oikeus elämään tarkoittaa hänen oikeuttaan kaikkien niiden asioiden vapaaseen ja rajoittamattomaan käyttöön, jotka saattavat olla tarpeen hänen täydelliseen henkiseen, hengelliseen ja fyysiseen kehitykseensä. Toisin sanoen hänen oikeuteensa olla rikas.

Tässä kirjassa en puhu rikkauksista kuvaannollisesti. Todellinen rikkaus ei tarkoita sitä, että on tyytyväinen vähään. Kenenkään ei pitäisi olla tyytyväinen vähään, jos hän kykenee
 käyttämään enemmän ja nauttimaan siitä. 

Luonnon tarkoitus on elämän kehittyminen ja edistyminen. Ja jokaisella ihmisellä pitäisi olla kaikkea sitä, mikä edesauttaa voiman, ylellisyyden, kauneuden ja elämän runsautta. On synti tyytyä vähempään.


 
Ihminen, joka omistaa kaiken, minkä haluaa elääkseen parasta mahdollista elämää, on rikas. Ja ihminen, jolla ei ole paljon rahaa, ei voi saada kaikkea, mitä hän haluaa. 

Elämä on kehittynyt niin pitkälle ja tullut niin monimutkaiseksi, että jopa aivan tavallinen ihminen tarvitsee suuren määrän varallisuutta elääkseen tavalla, joka edes lähentelee täydellisyyttä. Jokainen ihminen luonnollisesti haluaa tulla niin hyväksi kuin pystyy. Halu toteuttaa luontaiset mahdollisuudet on synnynnäinen ihmisluonnolle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti